با رشد کودک، هر روز پرسشهای تازهای پیش روی والدین قرار میگیرد. بهطور مثال، پدر و مادر از خود میپرسند که «چه میزان تماشای تلویزیون برای کودک کافی است؟»، «آیا باید فست فود بخورد؟»، «چه مدرسهای برای او مناسب است؟»، «چه ورزشی را به او پیشنهاد کنم؟». اما شرایط جدیدی که در جهان وجود دارد، پرسش تازهای را نیز در سال¬های اخیر به ابهامات پدران و مادران افزوده است؛ اینکه «چه زمان باید برای کودک گوشی تلفن همراه خرید؟»
البته گوشیهای موبایل، بهویژه دستگاههای هوشمند، از زندگی امروز قابل تفکیک نیستند و هر روز بیش از قبل در جان جامعه ریشه میدوانند. اما میزان کاربرد آنها در سنین پایینتر مسألهای است که از سوی پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته و اسباب نگرانی والدین است. امروزه بسیاری از بچهها در زمان حضور در مدرسه یا بازی با همسالان خود گوشیهای گرانقیمت هوشمندی دست دارند، با استفاده از آنها با یکدیگر ارتباط برقرار میسازند و از امکانات هوشمند نهایت استفاده را میبرند.
اما هیچیک از این کاربردها به معنای ضروری بودن گوشی همراه برای کودکان نیست. در واقع این وسائل در اغلب موارد کاربرد سودمند چندانی برای آنها ندارند و در مقابل، باعث کمتحرکی و وارد آمدن آسیب نیز میشوند. به همین دلیل پیش از اقدام به خرید یک گوشی جدید برای فرزند کم سال خود، باید به سه پرسش زیر پاسخ دهید:
۱٫ آیا واقعاً نیاز به گوشی دارد؟
در اغلب موارد پاسخ این پرسش منفی است. کودکان، بهویژه در سنین زیر نوجوانی، هیچگونه نیازی به تلفن همراه ندارند. آنها باید در فضاهای واقعی با کودکان هم سن خود مواجهه جدی و واقعی داشته باشند. در غیر این صورت، با حضور صرف مجازی، هیچ پیشرفت روانشناختی برای کودک ایجاد نمیشود. پژوهشهای متعدد ظهور عوامل افسردگی و مشکلات روانتنی را در کودکانی که عادت به استفاده از ابزارهای هوشمند داشتهاند، نشان میدهد. بهعلاوه بازیهای رایانه موجود در این گوشیها مانع انجام بازی واقعی، دویدن و جنگیدن میشود و به همین دلیل بنیه جسمی کودک را نیز تضعیف میکند.
۲٫ میتوانم هزینه آن را تأمین کنم؟
دومین پرسش مهم در این زمینه، توانایی خانواده در تأمین هزینههای مورد نیاز برای خرید یک گوشی است. این توانایی صرفاً به معنای وجود پول کافی نیست. بلکه منظور از توانایی در اینجا…
یک دیدگاه