وجود مشکلات مالی در زندگی انسانها به دوران یا گروهی خاص محدود نمیشود. بسیاری از افرادی که بعدها به عنوان نمونههایی از موفقیت مالی شناخته شدهاند، در طول دوران زندگی خود با مشکلات جدی مالی مواجه بودهاند و دورانهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتهاند. اگر شما نیز در زمره افرادی قرار میگیرید که با مشکلات مالی درگیر هستند، میتوانید از برنامه دوهفتهای زیر برای بهبود شرایط مالی استفاده کنید و خود را در مسیر بهبود و موفقیت قرار دهید.
برنامه ۱۴ روزه برای بهبود شرایط مالی
روز ۱
فهرستی از هزینهها و درآمدهای دوره مالی یا سال گذشته را تهیه کنید. آنها را طبقهبندی نمایید و با استفاده از ابزارهای مختلفی که در این ارتباط وجود دارد تحلیل دقیقی روی آنها انجام دهید. با این کار میتوانید بودجهبندی دقیقتری داشت باشید و واقعبینی بیشتری را در طراحی بودجه به کار گیرید. به یاد داشته باشید که موفقیت در هر کاری بیش از هر چیز به طراحی دقیق گامهای آن بستگی دارید. از این رو وقت و انرژی کافی را به ارزیابی اولیه اختصاص دهید تا در ادامه، امور با سهولت بیشتری انجام شوند.
روز ۲
ممکن است فرآیند بررسی وضعیت فعلی در یک روز به سرانجام نرسد و از این رو باید یک روز دیگر را نیز به این کار اختصاص دهید. مسائلی را که در روز قبل از نظر شما پنهان ماندند بیابید و آنها را نیز به دقت تحلیل کنید تا در پایان هیچ امری تحلیلنشده باقی نمانده باشد.
روز ۳
بر اساس دادههای به دست آمده در روزهای اول و دوم، هزینههای سال یا دوره جدید را مشخص نمایید. بررسی کنید که آیا هزینههای شما با اهدافتان همراستا است؟ به پسانداز بیشتر تمایل دارید یا آنکه از شرایط فعلی خود راضی هستید؟ در بودجه طراحی شده زمینههایی را که میخواهید هزینههای آن کمتر شود مشخص نمایید و برای عمل کردن در مسیر کاهش هزینهها آماده شوید.
روز ۴
برای صرفهجویی برنامهریزی کنید. این کار را به ویژه در زمینههایی انجام دهید که روز قبل برای کاهش هزینهها توجه شما را به خود جلب کردند. به طور مثال، اگر میخواهید هزینههای مرتبط با تغذیه را کاهش دهید برای ذخیره پول در این حوزه برنامهای یک ماهه را طراحی کنید، تعداد وعدههایی که بیرون از منزل و در رستورانها غذا میخورید را محدود نمایید و برای خرید مایحتاج مصرفی با هزینه پایینتر برنامهریزی کنید.
روز ۵
در کنار هزینههای روزمره،برای کاهش هزینههای ثابت خود نیز برنامهریزی کنید. این هزینهها شامل مواردی چون اجاره خانه، هزینههای آب، برق و گاز، هزینه مکالمات تلفنی و اینترنت و مواردی از این دست میشود. به دنبال راهکارهایی باشید که این هزینهها را محدودتر کنید و از این طریق توان مالی خود را افزایش دهید.
روز ۶
بیمه بهتری را برای اتومبیل خود خریداری کنید. با مقایسه حق بیمه و خدمات ارائهشده از سوی شرکتهای مختلف میتوانید به سادگی بیمهکننده برتر را بیابید و خودروی خود را از طریق این شرکت بیمه نمایید. شرایط مرتبط با تخفیفات را به طور کامل بازبینی کنید و از آنها استفاده نمایید. با این کار علاوه بر کاسته شدن از ریسک مالی مرتبط با حوادث، در پرداخت حق بیمه نیز صرفهجویی خواهد شد.
روز ۷
یکی از کارهای بسیار موثر در بهبود وضعیت مالی خودکارسازی امور است. به طور مثال، امروزه خدمات متعددی از سوی مراکز مالی ارائه میشود که در آنها میتوانید پرداخت قبوض، بازپرداخت بدهیها، پسانداز و سایر کارهای ثابت را به صورت خودکار برنامهریزی و به اجرا درآورید. با این کار در زمان و انرژی صرفهجویی کنید و از بیتوجهی یا غفلت احتمالی جلوگیری نمایید.
روز ۸
محیط زندگی، کاری و شخصی خود را پاکسازی کنید. لوازم و ابزارهای بلااستفاده را از محیط خارج کنید و ذهن خود را نیز به همین صورت سازماندهی مجدد نمایید. با این کار فضای عینی و ذهنی بیشتری برای شما ایجاد خواهد شد و کیفیت کاری شما بالاتر خواهد رفت. سازماندهی و خلوت کردن فضاها تاثیر شگفتآوری روی موفقیت مالی شما خواهد داشت.
روز ۹
سازماندهی را به حوزه امور مالی خود نیز گسترش دهید. به طور مثال آیا هنوز قبوض خود را به صورت کاغذی دریافت میکنید؟ آیا میتوانید دریافت قبضها و صورتحسابها را به صورت مجازی درآورید؟ در خصوص پرداختها چطور؟ امکانات مجازی مناسبی در اختیار دارید یا همچنان از مراجعه مستقیم به بانک یا سایر مراکز استفاده میکنید؟ این امور را ساماندهی مجدد کنید و تاثیر آن را بر عملکرد خود مشاهده نمایید.
روز ۱۰
با شریک زندگی خود قرار مالی داشته باشید. در این ملاقاتها که میتوانید هر از چندی آنها را برپا کنید باید دیدگاهها، شرایط و پیشنهادات مالی یکدیگر را بررسی کنید. ببینید آیا رویکرد مالی هر دوی شما در یک راستا است و یا آنکه با حرکت در مسیرهای متفاوت و با عملکردهای متضاد انرژی یکدیگر را هدر میدهید؟ بر اساس این گفتگوها یک برنامه مالی واحد را طراحی و آن را به صورت مکتوب به سندی یکپارچه بدل سازید. این سند باید شامل داراییهای خالص شما، بودجه و فهرستی از حسابهای هر دو طرف رابطه باشد. در ادامه اهداف آتی خود را نیز هماهنگ ساخته و در سند مالی خود مکتوب سازید. نگارش این سند یکی از مهمترین بخشهای زندگی مالی شما خواهد بود.
روز ۱۱
حوزههای گوناگون زندگی مالی خود را در خصوص هزینهها، داراییها و سرمایهگذاریها مورد بازرسی و بازبینی مرتب قرار دهید و شرایط موجود و میزان انطابق با بودجه را بررسی نمایید. این بازرسیهای پیاپی از یک سو شما را به حفظ معیارهای مشخص شده در سند مالی و بودجه تشویق میکند و از سوی دیگر انحرافات موجود از رویکرد ابتدایی را به شما نشان میدهد. به علاوه بازرسی میتواند از وقوع رویدادهای به ظاهر غیرمنتظرهای که در حقیقت برآمده از تکرار مداوم اشتباهات هستند جلوگیری کند.
روز ۱۲
راههای جدیدی برای پسانداز کردن پیدا کنید. میتوانید روشهای تازهای را مورد آزمون قرار دهید و پس از تجربه اولیه و در صورت موفقیتآمیز بودن آنها را در ادامه نیز به کار گیرید. به علاوه هر روز امکانات تازهای برای کاهش هزینهها ارائه میشود که باید آنها را پیدا کنید. باید همواره رویکردی گشوده به فضای اطراف خود داشته باشید و فرصتهایی را که برای کاهش هزینهها ظاهر میشوند بلافاصله مورد استفاده قرار دهید.
روز ۱۳
در پایان این سیکل دوهفتهای باید اطلاعات خود را مجدداً به روزرسانی کنید. ابهامات را به تدریج شناسایی نمایید و در فهرست موارد نیازمند اصلاح قرار دهید.
روز ۱۴
ممکن است در مسیر انجام پیشنهادات بالا و در مواجهه با دشواریها رفتهرفته اراده اولیه شما برای ایجاد تغییر تضعیف شود. به این نکته آگاه باشید اما از وجود آن مضطرب نشوید. میتوانید با اسفتاده از ابزارهای گوناگون روانشناختی، گفتگو با شریک یا همسر خود و یا استفاده از مشاوران یا مطالعه کتابهای الهامبخش اراده و انگیزه خود را مجددا تقویت کنید و به حرکت در مسیر برنامهریزی شده ادامه دهید
یک دیدگاه