ساخت کفشدوزک
به رغم شعارهایی که در حمایت از لغو تبعیض جنسیتی در سراسر جهان سرداده می شود، هنوز هم تا رسیدن زنان به جایگاه تئوریک خود در فلسفۀ مدرن، فاصلۀ چند صد ساله باید پیموده شود. به نظر می رسد یکی از دلایل اصلی این تبعیضها، ایفای نقش مادری ازسوی زن است که ناگزیر وی را از پرداختن به بسیاری از مقولات باز می دارد. ضمن آنکه در طول ۳۰ هزار سال عمر بشر، کمتر از دویست سال است که اسلوب زندگی بشر از «مرد شکارچی، مادر خانه دار» به تدریج تغییر یافته است. بنابراین طبیعی است که ایجاد تغییر الگوهای رفتاری و تربیتی جوامع، و هماهنگی آنها با سبک نوین زندگی ، نیاز به زمان طولانی تری داشته باشد.
بهتازگی نتیجۀ تحقیقی در امریکا نشان داد که شناخت پسران از پول و اشراف آنان به مسائل مالی بسیار بیشتراز دختران همردۀ خود بیشتر است. در این تحقیق تعداد پسرانی که فکر می کردند، خود دارای دانش لازم برای رسیدگی به مسائل پولی و سرمایه گذاری اند ۲۴ درصد بیش از دختران بود.
از طرفی در سیستم تربیتی فعلی، دختران بیشتر به سوی کمال گرایی سوق داده می شوند در حالیکه در پسران، صفتهای شجاعت و ماجراجویی تشویق میشود . نتیجۀ یک تحقیقی دیگر نشان داد که دختران تنها برای ورود به شغلهایی از خود تمایل نشان می دهند که واجد ۱۰۰ درصد توانایی های مورد نیاز آن شغل باشند؛ اما این درصد در مورد پسران تنها ۶۰ درصد است.
والدین به ویژه مادران می توانند با بهره گیری از انجام کارهای خلاقانه، دختران خود را به گونه ای تربیت کنند که در آینده، جسارت لازم برای سعی و خطا همچنین شرکت فعالانه در چالشهای مالی زندگی را داشته باشند. نگاه دقیق تر به محیط پیرامون و ارزیابی مجدد ارزش مالی اشیایء ظاهر بی ارزش، ضمن آنکه آنانها را با مفاهیمی مانند بهینه سازی مصرف و ایجاد ارزش افزوده آشنا می نماید، گنج گم شدۀ دختران، یعنی اعتماد به نفس آنان را در قبول مسئولیتهای آینده تقویت میکنید.
شماره های پیشین خلاقیت، به ساخت اسباب بازیهای مورد علاقۀ پسران اختصاص داشت. از این پس …
یک دیدگاه