از اولینباری که در روز تلفن همراه و ایمیل خود را چک میکنید تا آخرینباری که در اینترنت گشت میزنید، قطعا بارها و بارها با پیامکها و تبلیغات تورهای لحظه آخری مواجه شدهاید. تورهایی که فقط یک روز یا کمتر از چند ساعت به حرکتشان مانده و به گفته خودشان قیمتشان از تورهای عادی پایینتر است.
تورهای لحظه آخری، پدیدهای است که طی چند سال اخیر قوت گرفته و هرچه زمان میگذرد بر تعداد این تورها نیز افزوده میشود. از تور سفر به مشهد و اصفهان و شیراز گرفته تا آنتالیا و دوبی و قبرس، همگی در تبلیغات تورهای لحظه آخری گنجانده شدهاند اما این تورها چقدر قابل اعتماد هستند؟
یک رسم نانوشته بین ما ایرانیها وجود دارد که انگار هرچه بیشتر برای گرفتن خدمات پول بدهیم، راضیتر هستیم. از همین رو همیشه به خدماتی که با قیمت کم در اختیار ما قرار میگیرد، یک شک و بیاعتمادی ناخودآگاه هم داریم. تورهای لحظه آخری به این دلیل لحظه آخری نامیده میشوند که آژانسها، هواپیما و هتل را از قبل رزرو میکنند و هزینهاش را هم میپردازند، از اینجای کار دیگر شرکت هواپیمایی و هتل کاری ندارد که آژانس این خدمات و تورش را به چه قیمتی میفروشد. گاهی پیش میآید که این آژانس نمیتواند برای تمام این ظرفیت مشتری جذب کند، برای همین، این پول از جیبش میرود و برای اینکه جلو ضرر را بگیرد، تورش را در آخرین لحظه، زیر قیمت میفروشد تا دستکم بخشی از ضرر مالی را جبران کند.
ناصر گلدوست، عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در گفتوگو با ماهنامه «معیشت» درباره قابل اعتماد بودن تورهای لحظه آخری میگوید: «این تورها قابل اعتماد هستند اما مسافران نیز باید دقت کنند. وقتی توری در قالب تور لحظه آخری ارائه میشود به این معنی است که همه ظرفیت فروش نرفته بنابراین قیمت را پایین میآورند تا حداقل بتوانند بخشی از ضرر خود را جبران کنند. البته در بعضی موارد ممکن است این پایین آوردن قیمت به معنای کاستن از خدمات نیز باشد.»…
یک دیدگاه