بر اساس تحقیقات اخیر و آمارهای به دست آمده، جوانان در دورههای افزایش ناگهانی جمعیت در معرض بیشترین آسیبها قرار دارند. این گروه سنی به سبب رویارویی با مشکلات مرتبط با کمبود منابع و مشاغل با دردسرهای زیادی مواجه میشوند و موفقیت مالی آنها بیش از دیگر دورهها تحت الشعاع تواناییهای فردی قرار میگیرد. از این رو آموزش برنامه ریزی مالی و مهارتهای مدیریت فردی برای جوانان امروز ایران اولویت ویژهای دارد. بر این اساس، تواناییهای حرفهای، علمی و فردی بدون برخورداری از مهارت مدیریت مالی راه به جایی نخواهد برد. اگر در سنین ابتدایی جوانی خود قرار دارید، پیش از آنکه با دشواریهای ناشی از نبود برنامه مواجه شوید، مدیریت مالی زندگی را جدی بگیرید. با این کار مسیر شغلی موفقتری خواهید داشت، بیشتر پسانداز میکنید و با گذشت هر سال شرایط بهتری مییابید. توصیههای زیر به شما کمک خواهد کرد برنامه مالی مناسبی را تهیه کنید:
۱٫ بدانید که به برنامه نیاز دارید
پیش از هر چیز باید ضرورت طراحی یک برنامه دقیق را به درستی درک کنید. اگر میخواهید در بلند مدت به اهداف مطلوب خود دست یابید، باید گامهای اقتصادی و مالی خود را به دقت در نظر داشته باشید و از قبل در خصوص چند و چون آنها تصمیم بگیرید. این برنامه مبنای قابل استفادهای برای ارزیابی کیفیت حرفهای شما فراهم میکند، بودجهبندی را میسر میسازد و ارزیابی دقیقی از مسیر زندگی مالی به شما ارائه میکند.
۲٫ سرمایه گذاری را آغاز کنید
بسیاری از جوانان در دوران ابتدایی زندگی اهمیت سرمایه گذاری را نادیده میگیرند و زمانی این فرآیند را آغاز میکنند که کار بسیار دشوار است. فشار هزینههای زندگی، بحرانهای اقتصادی و نبود پشتوانه مناسب سرمایه گذاری را در سنین بالاتر دشوار میسازد. اگر پیشرفت مطلوب و آیندهای آرام و درخشان را طالب هستید، باید از ابتدا سرمایه گذاری را جدی بگیرید. میتوانید از منابع اطلاعاتی موجود در فضای مجازی یا مشاوران مجرب مالی در این زمینه استفاده نمایید. بهترین فرصتها را شناسایی کرده و به صورت منظم بر حجم سرمایه خود بیفزایید. این امر بخشی جداییناپذیر از موفقیت مالی شما است.
۳٫ پس انداز برای دوران بازنشستگی را همین حالا آغاز کنید
غفلت دیگری که اغلب جوانان را دچار میسازد، بیتوجهی نسبت به دوران کهنسالی و بازنشستگی است. انرژی سرشار جوانی و آینده پیش رو باعث میشود اغلب افراد این گروهِ سنی نسبت به دوران آتی آسانگیر باشند و برای شرایط مالی خود برنامه ریزی نکنند. به همین دلیل، بیشتر درآمدهای خود را به صورت بیحساب هزینه میکنند و در دوران بعدیِ زندگی با فقر و گرفتاری مواجه میشوند. اگر میخواهید از چنین موقعیتی پرهیز کنید، باید به سرعت برنامه ریزی برای دوران بازنشستگی را آغاز کنید. میتوانید از برنامههای متنوع بیمه بازنشستگی استفاده کنید و آینده خود را تضمین نمایید.
۴٫ هزینهها را محدود کنید
شور و شوق جوانی باعث ولخرجی میشود. بیشتر افراد این گروه سنی امیال رنگارنگی دارند، در گروههای دوستی گوناگون عضو هستند و به صورت دائمی به هزینه کردن درآمد خود میپردازند. اما این روش از چند جهت قابل انتقاد است و میتواند آینده مالی فرد را با ابهام مواجه سازد. نخستین زیان این روش از دست رفتن منابع است. منابعی که میتواند آینده مالی جوانان را تضمین نماید. به علاوه اگر فردی جوان هرآنچه در کار و حرفه خود به دست میآورد را بیپروا هزینه نماید، چگونه قادر خواهد بود برای سرمایه گذاری پولی کنار بگذارد و یا دوران بازنشستگی خود را از طریق پس انداز بیمه نماید؟ مدیریت هزینهها و کنترل امیال آنی بخش جدایی ناپذیری از موفقیت مالی شما است؛ آن را جدی بگیرید.
یک دیدگاه