همه ما بدون توجه به مرزهای فرهنگی که در آن قرار داریم، دو دسته نیاز پایهای داریم:. نیازهای جسمی و نیازهای عاطفی.
در واقع سلامت روانشناختی ما به توانایی برآوردن این نیازها با بهرهبرداری مؤثر و بهرهوری از توانمندیهای ذاتیمان وابسته است. در جامعه صنعتی و مدرن امروز، پول یکی از عواملی است که بر تمام نیازهای ما اثر گذاشته است. پول، از طرفی حتی بر توانایی ما در برآوردن نیازهای عاطفیمان نیز اثر میگذارد. گاه هر چند برخی از نیازهای عاطفی در مقایسه با دیگر موارد، بیشتر تحت تأثیر پول قرار دارند.
مدیر موفق این ماه، جناب آقای ناصر زجاجی، متولد سال ۱۳۲۹ در قم و بزرگ شده تهرانهستند. ایشان در بدو تأسیس انجمن مدیران صنایع، در این انجمن عضویت داشتند. آقای زجاجی، ضمن اینکه در زمینه صنعت، تجارب فراوان دارند، در فعالیتهای خیریه هم بسیار شناخته شدها هستند.
آقای زجاجی، ماجرای شروع فعالیت خیریه خود را اینگونه شرح میدهند: “«حدود ۳۳ سال پیش، یکی از دوستانم من را با خود به یک انجمن خیریه برد. من از همان روز به اینگونه فعالیتها علاقهمند شدم و اکنون از اعضای بسیار فعال همان انجمن خیریه و عضو هیئت امنای آن میباشم. آن خیریه اکنون حدود ۱۵۰ کودک عقبمانده ذهنی را تحت پوشش دارد.”
نزدیک به ۱۰ سال پیش، بهطور تصادفی با معضل “اُتیسم” آشنا شدم و متوجه شدم که کودکان “اُتیستیک” (مبتلا به اُتیسم) و خانوادههایشان از حمایت چندانی در جامعه برخوردار نیستند. بههمین دلیل، بنیاد خیریه کودکان اُتیسم را تأسیس کردم. من بسیار خوشحالم که در حدود ۷۵ درصد وقت خود را به کارهای خیریه اختصاص میدهم. به قول سعدی:
به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل
وگر مراد نیابم بهقدر وسع بکوشم»
– آقای زجاجی، پس از عرض خیر مقدم خدمت شما از طرف خودم و خوانندگان عزیز ماهنامه معیشت، لطفاً بفرمایید که ویژگیهای یک کودک اُتیستیک چیست؟
– مشکل این کودکان، برخلاف کودکان عقب مانده ذهنی، از ظاهرشان پیدا نیست. مشکل اصلی کودکان اُتیستیک این است که …
یک دیدگاه