سرمایهگذاران موفق تمایل سیریناپذیری به یادگرفتن دارند و به همین دلیل آنها بهطور ذاتی به مطالعه عادت دارند. کتابهای بسیار خوب و با قلم بسیار شیوا در زمینۀ سرمایهگذاری و رفتار مالی در قفسههای کتاب شما وجود دارد، اما سرمایهگذاران دانا و با بینش تنها به تعداد اندکی از این کتابها بهطور خاصی علاقه دارند.
در این مقاله برخی از این کتابها را که سرمایهگذاران متفاوت با سرمایهگذاران عادی به آنها اعتقاد دارند، به شما معرفی خواهیم کرد و به شما خواهیم گفت که چرا این کتابها برای خواندن اولویت دارند.
آیا مطالعه هزینهبر است؟
مطالعه کردن به دو دلیل میتواند ضروری باشد: اول به این دلیل که یک سرمایهگذار برای بهروز بودن و عقب نماندن از جریان اصلی بازار و جامعه نیاز به ارتقای دانشش دارد و دیگر اینکه کتابهایی در زمینۀ کسبوکار که نویسندۀ آنها قلم خوبی دارد به شما کمک میکند آنالیزی هوشمندانه از گذشته بههمراه بینشی واقعنگرانه به آینده داشته باشید، به شما یاد میدهد که چه ترفندهایی در بازار جواب میدهد و کدامیک با شکست مواجه خواهد شد. درواقع و بهطور کلی خواندن کتابهای درست، نقشۀ راه رسیدن به موفقیت و آزادی اقتصادی را به سرمایهگذار نشان میدهد.
البته تمام کتابها در یک سطح نیستند. برخی نویسندگان سعی میکنند که ترفندهای رایج را که در دورهای شایع میشوند به شما ارائه کنند. آموزش بر مبنای کوتاهمدت و روندهای زودگذر روزانه نمیتواند روش خوبی برای آموزش تجارت، کسبوکار یا سرمایهگذاری به خوانندگان کتابی باشد که علاقه دارند اطلاعات کاربردی در این زمینه کسب کنند. کتابهایی که به شما میگویند اگر این استراتژی را اعمال کنید شرایط مالی و اقتصادی شما دگرگون خواهد شد و میتوانید از این طریق سود چشمگیری بهدست آورید نیز مورد نظر شما نیست. کلید کار روشی است برای بیرون کشیدن مو از ماست!
اگر تمایل دارید دربارۀ سرمایهگذاری و کسبوکار به مطالعه بپردازید در ابتدای کار بهسراغِ چند کتابی که در ادامه معرفی شده است بروید:
- «تجزیه و تحلیلی بر اوراق قرضه» نوشتۀ بنجامین گراهام (Benjamin Graham) و دیوید داد (David Dodd) در سال ۱۹۳۴
این کتاب بیگمان یکی از نقاط عطف دانش مالی است و توسط دو سرمایهگذار و محقق بزرگ در این زمینه نوشته شده است این کتاب به بررسی و تجزیه و تحلیل سه مسئلۀ اساسی در زمینۀ اوراق قرضه میپردازد. با اینکه این کتاب در دهۀ ۱۹۳۰ نوشته شده است، درحالحاضر نیز به خوبیِ همان زمان ما را با این بازار آشنا میکند و بینشی اساسی در این زمینه به خواننده اعطا میکند.
این کتاب به شما میآموزد که تجزیه و تحلیل اوراق بهادار بسیار سودمند است و فقط امری تشریفاتی نیست. این کتاب روشها و ایدههایی را به خواننده میآموزد که به او قدرت تحلیل رخدادهای بازار را میدهد. اما شاید مهمترین نکتهای که از این کتاب میآموزید این است که موفقیت در سرمایهگذاری بیشتر به این بستگی دارد که شما تا چه حد کاراگاه خوبی هستید تا اینکه یک آماردان مجرب. این کتاب این باور را در شما ایجاد میکند که ازلحاظ مالی در هر سطحی که قرار دارید و از هر نقطهای که شروع میکنید، میتوانید در این زمینه موفق شوید و سرنوشتتان را خودتان را رقم بزنید.
- «پوکر دروغگو» نوشتۀ مایکل لوئیس (Michael Lewis) در سال ۱۹۸۹
این کتاب دربارۀ اتفاقاتی که در مؤسسۀ تجاری برادران سالومون در دهۀ ۱۹۸۰ رخ داده نوشته شده است. لوئیس پیشرفت این مؤسسه را درحینِ رقابت شدیدی که با سایر رقبا وجود داشت و چگونگی غلبۀ آنها بر مشکلات را به زیبایی شرح میدهد. لوئیس علاوهبر توضیح دادن دربارۀ عملکرد متفاوت اوراق و ابتکارات مالی به توضیح روشهایی میپردازد که برای تأمین مالی استفاده میشود.
لوئیس در این کتاب توضیح میدهد که هیجانات برخی از سهامداران چگونه نوسانات بازار را شکل میدهد و بازار را بههم میریزد و این توضیحات کمک بزرگی به ما میکند تا از این اشتباهات بپرهیزیم.
- «به آرامی ثروتمند شوید» اثر دون آندروود (Don Underwood) و پائول بروون (Paul Brown) در سال ۱۹۹۳
این دو نویسنده در این کتاب به بررسی این موضوع پرداختهاند که ابزارهای سرمایهگذاری، مانند اوراق قرضه و سهام و سایر ابزارهای مالی چگونه میتواند سود افرادی که برای دوران بازنشستگیشان دست به سرمایهگذاری زدهاند، حداکثر کند.
درکل، این کتاب به افراد توصیه میکند حتی شهروندان کشورهای توسعهیافته نیز نباید به سیاستهای رفاهی دولتهایشان دل ببندند و باید برای این دوران برنامهریزی کنند.
- «اعترافات یک معتاد خیابانی» نوشتۀ (James J. Cramer) در سال ۲۰۰۲
جیمز کرامر بهطور خلاصه نحوۀ ورودش به عرصۀ سرمایهگذاری و تبدیل شدن به یکی از موفقترین هجرهای (افرادی که تأمین یک دارایی مالی مشخص را با قیمتی معین و در تاریخی معین در آینده برای شما تضمین میکنند) وال استریت را برای خوانندگان این کتاب توضیح میدهد. در این کتاب کارمر عملکرد هجرها را بهزیبایی توضیح میدهد و خواننده را با نکاتی بسیار سودمند آشنا میکند. خواندن این کتاب علاوهبر اینکه برای افرادی که میخواهند به این عرصه وارد شوند ضروری است، میتواند برای افرادی که نیازمند استفاده از این خدمات هستند نیز مفید باشد.
کارمر در این کتاب از ترفندهای بیرحمانهای که برای تثبیت موقعیتش و بهدست آوردن منفعت دارد، همانند استراتژیهایی که برای مصونیت از ضرر در دوران رکود بازار بهره میبرد دفاع میکند. به این ترتیب این کتاب به کتابی بسیار با ارزش و گرانبها برای فعالان صنعت مالی تبدیل شده است.
یک دیدگاه